На 8 и 9 юли 2021 г. София и президентът – Румен Радев бяха домакини на Шестата среща от Инициативата „Три морета“. Престижният международен форум е платформа за международно сътрудничество и конвергенция на страните от Централна и Източна Европа с излаз на Черно, Балтийско и Адриатическо море.

Събитието протече под формата на няколко дискусионни панела, достъпни както присъствено, така и чрез отдалечен достъп по интернет. От страна на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ във форума взе участие адв. Виктор Гугушев. Устойчивото икономическо развитие на региона беше разглеждано основно в насоки – енергетика, транспорт, дигитални връзки и иновации. Срещите послужиха за обмен на опит и планове за стратегическо развитие с участието на представители на страните на държавно ниво и бизнеса.

Събитието получи подкрепа на най-високо държавно равнище. На форума присъстваха президентите на Германия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Словения и Гърция, както и редица представители на министерско ниво от страните. С видео адрес се включи и президентът на САЩ - Джо Байдън. Лидерите коментираха позитивите от задълбочаването на регионалната взаимообвързаност в рамките на общите европейски политики.  Председателят на Международния Валутен Фонд – г-жа Кристалина Георгиева също изтъкна позитивната тенденция в представянето на страните от Инициативата в стъпките по преодоляване на кризата, причинена от Covid-19.